Otsid ühte kiiret retsepti, mis sobib kõigile suupärastele tainastele?
Salvesta see lehekülg, sest sellest saab sinu põhiretsept gluteenivaba pitsa, leiva ja peaaegu kõige muu jaoks, mis vajab kindlat, kuid samas elastset ja soolast tainast. Allpool olevad juhised selgitavad, kuidas kasutada tainast gluteenivaba pizza ja saia valmistamiseks. Kuid sa võid kasutada seda taina põhiretsepti ka kreekerite, saiakeste, grissini, lamesaia ja muu sellise valmistamiseks. Tee juba täna katsetusi - sinu ainus piir on sinu kujutlusvõime!
ETTEVALMISTUSAEG - 60 minutit
KÜPSEMISAEG - 30 minutit
JAHTUMISAEG - 30 minutit
KÜPSETAMISTEMPERATUUR - 200 °C
Vaja läheb:
- 150 g Schäri gluteenivaba saiajahu
- 5 g värsket pärmi
- 120 ml leiget vett
- 5 g soola
- 1 spl oliiviõli
- 4 spl tomatipüreed
- 125 g Mozzarella juustu
- natuke soola maitse järgi
- natuke oreganot
- 1 peotäis artitšokke
- 1 peotäis seeni
- 1 peotäis sinki
Valmistamine:
- Lahusta värske pärm leiges vees (pane veidi vett kõrvale). Lisa sõelutud jahu ja sõtku.
- Lahusta sool ülejäänud vees ja lisa see segule. Lõpuks lisa veidi oliiviõli ja jätka sõtkumist.
Pitsa jaoks:
- Tee tainast pall ja lase sellel soojas niiskes kohas umbes 30 minutit kerkida. Kui tainas on oma mahu kahekordistanud, rulli seda taignarulliga ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Määri sellele tomatikaste, puista peale kuubikuteks lõigatud mozzarellat ja lisa maitseaineid oma maitse järgi.
- Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 °C juures umbes 30 minutit.
Saia jaoks:
- Vormi tainas saiapätsiks. Pane see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase soojas niiskes kohas umbes 30 minutit kerkida.
- Kui tainas on kahekordistunud, küpseta seda eelsoojendatud ahjus 200 °C juures umbes 30 minutit.