PÕMAKI! Need gluteenivabad pitsapommid on tõeline maitseplahvatus!
Kas oled valmis selleks maitseplahvatuseks? Need maitsvad kodused gluteenivabad pitsapommid meeldivad kõigile! Seda kiiret ja lihtsat retsepti ei ole mitte ainult lõbus valmistada ja lõbus vaadata, vaid ka nii lõbus süüa. Need sobivad ideaalselt peole kaasavõtmiseks nii täiskasvanutele kui ka lastele. Lihtsalt veendu, et teed piisavalt pommikesi, sest teised maitse suhu saavad, siis võib kausitäis kaduda helikiirusel!
Vaja läheb
Taigna jaoks:
- 150 ml vett
- 5 g kuivpärmi
- 1/2 tl soola
- 1 spl oliiviõli
- 150 g Schär gluteenivaba saiajahu
Täidise jaoks:
- 100 g tomatisegu
- 100 g Mozzarella juustu
- 50 g Parma sinki
- basiilikulehti
Valmistamine:
- Pane jahu kaussi.
- Sega jahule juurde pärm ja sool.
- Vala juurde vesi ja oliiviõli.
- Sõtku 5 minutit, kuni tainas on ühtlane. Kata köögirätikuga ja pane kõrvale.
- Kergita tainast, kuni see on kahekordistunud.
- Kuumuta ahi 200°C-ni.
- Jaga tainas 12 võrdse suurusega tükiks jahuga kaetud tööpinnal.
- Vormi pisikesed ümarad pitsapõhjad (läbimõõt: 6-8 cm). Ära tee põhja liiga õhukeseks. Vastasel juhul plahvatavad pommid ahjus.
- Aseta pitsapõhjad minimuffinivormi aukudesse.
- Täida tomatimassi, juustu ja singiga.
- Pigista taigna servad keskele õrnalt kokku, et pommi sulgeda.
- Küpseta pitsapomme umbes 15 minutit.
- Enne serveerimist lisa basiilikulehed.